Apple watchOS 4.3 är släppt – här är alla förbättringar

Apple Watch 950 x 500 px

Nu kan du ladda ner den första stora uppdateringen för 2018 till din Apple Watch. Med watchOS 4.3 får du fem större nyheter samt en hel rad mindre optimeringar och prestandaförbättringar som gör klockan bättre än någonsin.


  • Det finns nu ett nightstand-mode när du laddar din Watch i landskapsläge
  • Aktivitetsinformation finns nu i klockans Siri-watchface
  • Musik-appen kan kontrollera musikspelningen på din iPhone
  • Animationen när du laddar klockan har ändrats
  • Det finns en ny animation när din Watch låser upp en Mac
  • Apple Watch kan nu styra uppspelningen på din HomePod
  • Visste du att iOS 11.3 finns att ladda ner till din iPhone – läs mer här

Apple har varit notoriskt dåliga på att implementera många funktioner som användarna faktiskt ber om, exempelvis tredjeparts-watchfaces. Men det betyder inte att utvecklingen står still, snarare tvärt om.

Med watchOS 4.3 får vi inte banbrytande förbättringar att skriva hem om. Men de är inte desto mindre intressanta att rapportera om, för har du en Apple Watch vill du garanterat ladda ner watchOS 4.3 ändå.

Nightstand Mode fungerar nu i landskapsläge

Om du använder din Apple Watch för att kolla vad klockan är när den ligger på laddning vid nattduksbordet, då har Apple en trevlig nyhet åt dig. Nightstand Mode fungerar nämligen även i landskapsläge med watchOS 4.3.

Det betyder att du med ett klockställ som placerar din Watch i landskapsläge äntligen får samma nattmode som alla andra. Dessutom underlättar det när Apple släpper laddningsplattan AirPower senare under 2018.


Apple har dessutom återställt möjligheten att styra musiken med en Watch när du spelar upp från en iPhone. Perfekt om du lyssnar på en HomePod via din telefon men inte har den i närheten och vill exempelvis byta låt eller ändra volymen. Bara att kolla på din Watch och ändra därifrån på sekunder.

Dessutom kan du nu se hela ditt musikbibliotek från en iPhone på klockan. Det var inte möjligt tidigare vilket betyder att du lättare kan välja låtar direkt från handleden. Utöver det har watchOS 4.3 nya animationer, mindre optimeringar som inte syns men som gör klockan kvickare, samt en rad ospecificerade buggfixar.