Apple utökar garantin för svullna batterier i Watch

Apple Watch 950 x 500 px

Apple har utökat garantin för första generationens Watch-modeller när det gäller svällande eller expanderande batteri.


Normalt sett erbjuder Apple en ettårig garanti med reparationer för den här typen av problem, men företaget har i ett oväntat drag förlängt tiden till tre år för berörda Watch-modeller.

Långt ifrån alla exemplar av första generationens Watch är drabbade av batteriproblem. Faktum är att det är relativt få med rapporter som pekar på ett batteri som expanderat och skadat klockan.

Det är dock positivt att Apple noterat ett potentiellt problem som måste adresseras, och att garantin därför har förlängts. Det underlättar för de användare som drabbas och måste laga sina klockor.

Allt vanligare med batteriproblem

Första generationens Apple Watch släpptes den 24 april 2015 och det betyder att modellen nu passerat gränsen för två år. Det ger alla ytterligare ett år för garantiärenden som rör batteriet.


Det blir allt vanligare med problem som rör högpresterande batterier i mobiltelefoner, surfplattor och smartklockor.

Samsung Galaxy Note 7 är ett utmärkt exempel som visar hur illa det kan gå. Och det är inte ovanligt att batterier till bärbara datorer återkallas på grund av felaktigheter.

Hittills har vi inte hört några rapporter om användare som skadats av ett brinnande batteri till en Apple Watch. Vi hoppas att vi aldrig kommer att få läsa någon heller.