Apple uppgraderar Macbook Pro (M2) i det tysta

Macbook Pro
Tianyi Ma, Unsplash

En av de absolut bästa laptop-modellerna på marknaden är Macbook Pro med M2-chipet. En fantastisk maskin som ger rejält med prestanda och teknik för sina kronor. Och nu har Apple gjort datorn ännu bättre.


Enligt de senaste specifikationerna för Macbook Pro med M2-chipet så har datorn uppgraderats med Bluetooth 5.3. Det gör att datorn nu är jämförbar med senaste 15-tums Macbook Air från 2023 på den punkten.

Bluetooth 5.0 som fanns i den äldre varianten av Macbook Pro introducerades redan 2016. Bluetooth 5.3 släpptes 2021. Så båda versionerna har några år bakom sig.

Bluetooth 5.3 är snabbare & energieffektivare

Den stora skillnaden med 5.3 vs 5.0 är snabbare anslutningar och längre strömförbrukning. Med Bluetooth 5.3 får du även en rad säkerhetsförbättringar.

Apple har introducerats version 5.3 i många av sina senare produkter de senaste åren. Bland annat smartklockan Watch Ultra, AirPods Pro 2, iPad Pro och iPhone 14-serien.


Nämnvärt är att du inte kan uppgradera dina gamla Macbook Pro med senaste Bluetooth-versionen. Om du inte har rätt krets i datorn så får du snällt köpa en ny modell istället. Och det är inget som vi rekommenderar; skillnaden är inte så stor att det rättfärdigar ett nyköp.

Via Neowin