Apple uppgraderar Macbook Pro (M2) i det tysta

Macbook Pro
Tianyi Ma, Unsplash

En av de absolut bästa laptop-modellerna på marknaden är Macbook Pro med M2-chipet. En fantastisk maskin som ger rejält med prestanda och teknik för sina kronor. Och nu har Apple gjort datorn ännu bättre.

Enligt de senaste specifikationerna för Macbook Pro med M2-chipet så har datorn uppgraderats med Bluetooth 5.3. Det gör att datorn nu är jämförbar med senaste 15-tums Macbook Air från 2023 på den punkten.

Bluetooth 5.0 som fanns i den äldre varianten av Macbook Pro introducerades redan 2016. Bluetooth 5.3 släpptes 2021. Så båda versionerna har några år bakom sig.

Bluetooth 5.3 är snabbare & energieffektivare

Den stora skillnaden med 5.3 vs 5.0 är snabbare anslutningar och längre strömförbrukning. Med Bluetooth 5.3 får du även en rad säkerhetsförbättringar.

Apple har introducerats version 5.3 i många av sina senare produkter de senaste åren. Bland annat smartklockan Watch Ultra, AirPods Pro 2, iPad Pro och iPhone 14-serien.

Nämnvärt är att du inte kan uppgradera dina gamla Macbook Pro med senaste Bluetooth-versionen. Om du inte har rätt krets i datorn så får du snällt köpa en ny modell istället. Och det är inget som vi rekommenderar; skillnaden är inte så stor att det rättfärdigar ett nyköp.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.