Apple undersöker AirPod – påstås ha börjat brinna av sig själv

apple-airpod-brand

Apple har startat en utredning för att se hur en AirPod-hörlurar kunde börja brinna av sig själv. Enligt Florida-boende Jason Colon gjorda han inget ovanligt med hörluren när den helt plötsligt slutade fungera och började ryka.

Det var när Jason Colon besökte gymmet som han märkte att hörluren inte längre fungerade korrekt. När han tog ur den ur örat började den ryka och han lade då ner den för att springa efter hjälp. När han kom tillbaka fann hann att hörluren var förvriden av hetta.


”Den var redan så här. Den hade redan poppat. Jag såg det inte hända, men jag menar, den var redan bränd. Ni kan se skadan från flammorna”, säger Colon till en lokal nyhetsstation.

Tyvärr fanns ingen annan i gymmet som bevittnade händelsen. Därför finns därför inga ögonvittnen som kan berätta om det exakta händelseförloppet, vilket försvårar Apples utredning.

Ovanligt att hörlurar börjar brinna

Det är inte ovanligt att mobiltelefoner börjar brinna när deras batterier krånglar. Vi har sett det med krisen runt Galaxy Note 7 som helt återkallades efter ett stort antal incidenter med brända telefoner. Och det finns flera fall av iPhone-telefoner som skadats av överhettade batterier.

Att hörlurar överhettar eller brinner är däremot väldigt ovanligt. Och många kommentarer på Facebook menar att händelseförloppet som Jason Colon berättar troligtvis är falskt. Som bevis pekar de på avsaknaden av faktiska brännmärken eller smält plast, och att det mer ser ut som om en tyngd krossat skalet.

Om det faktiskt har skett en överhettning i AirPod-hörluren är batteriet sannolikt boven i dramat. Det återstår att se vad Apple kommer fram till och om de behöver göra framtida åtgärder i sina hörlurar för att något liknande ska hända igen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.