Android 8.0 “Oreo” släpps nu till Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 Plus
Bild: Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung har släppt uppdateringen med Android 8.0 “Oreo” till Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus.


  • Sex månader efter lanseringen till Pixel och Nexus
  • Tyskland är första marknaden för uppdateringen
  • Beta-användarna får Oreo först
  • Uppdateringarna till andra Samsung-telefoner dröjer

Det är närmare sex månader efter att Google först introducerade nya versionen till egna Pixel- och Nexus-telefonerna. Och de första att få uppdateringen är befintliga beta-testare på utvalda marknader.

Men det är trots allt den kompletta versionen som är på väg att rulla ut till alla inom en snar framtid. Först ut är Tyskland och uppdateringen väger in på 487MB. Inom 24 timmar bör alla (även de utan betan) har fått sin uppdatering.

Därefter påbörjas utrullningen på samtliga marknader. Beta-användarna först och därefter till samtliga användare av Galaxy S8 och Galaxy S8+. Notera att det initialt bara är olåsta telefoner som omfattas.

Operatörslåsta telefoner kan fördröja uppdateringen i flera veckor

Har du en Galaxy S-telefon som är operatörslåst är risken stor att du får vänta ytterligare några veckor, eller i värsta fall månader. Det är tyvärr “straffet” för att operatörerna ska hinna lägga till sina egna tillägg och kontrollera uppdateringarna.


Bland nyheterna som introduceras med Android 8.0 ”Oreo” finner vi stöd för bild-i-bild, nya teman till tangentbordet och ett nytt verktygsfält. Du kan även skapa skyddade fotoalbum i galleri-applikationen och snooza notifieringar.

Du får även de senaste säkerhetsfixarna för januari 2018 från Google. Samsung har även gjort större mängd buggfixar som ska göra upplevelsen stabilare.

I skrivande stund bör du inte ha fått uppdateringen till din telefon. Men räkna med att den dyker upp inom kort. Du kan göra en manuell koll efter ny mjukvara, men det gör inte att uppdateringen hämtas snabbare, så hittar du inte den idag får du bara vänta tills Samsung är redo för ett släpp i Sverige.