Apple tog bort app som hittar dina AirPods — Finder for AirPods

Apple AirPods

Apple har tagit bort en applikation från App Store som hjälper dig att hitta en tappad AirPod. Anledningen till att appen togs bort är okänd, och nu höjs röster för att Apple ska återinstallera appen ”Finder for AirPods”.

Det kanske största problemet med AirPods är att de två små enheterna är lätta att tappa bort. Det finns ingen sladd som binder ihop dem och råkar du tappa en i snön är det mer eller mindre kört. Om du inte omedelbart märker det.

Finder for AirPods använder Bluetooth-signalen mellan en mobiltelefon och hörlurarna för att hitta dem. Det är ingen exakt avståndsmätning då den använder signalstyrkan för att ge en indikation om man rör sig mot eller ifrån hörlurarna.

Finder for AirPods

Och det kan vara den begränsad träffsäkerheten som gör att Apple drar öronen åt sig. Det eller att företaget hellre ser att användarna betalar åskilliga hundralappar för en ersättningslur istället för att hitta den igen.

Flera webbsajter skriver att du ställt frågan till Apple men om någon får svar återstår att se. Finder for AirPods är inte ett sätt att lura användarna på pengar, utan ett sätt att återfå en förlorad ägodel. Vi kan bara hoppas att Apple och utvecklaren hittar en praktisk lösning på problemet.

Om du redan har lyckats köpa applikationen för iOS kan du använda iTunes och begära en återbetalning för köpet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.