Apple Store & Apple Music växer kraftigt — bidrar till nya rekordsiffror för Apples tjänster

Apple Music Logo 950px

Har du använt Apple Store eller Apple Music den senaste tiden? Då har du varit med och bidragit till de nya rekordsiffror som rapporterats kring tjänsterna.


Det har varit svårt för Apple att sälja både telefoner och datorer — trots att iPhone 7 och iPhone 7 Plus nyligen lanserades. Omsättningen har minskat det senaste kvartalet jämfört med samma period förra året och istället är det företagets tjänster som visat en ökning.

Där hårdvaruförsäljningen såg en minskad omsättning på 8 procent visade istället tjänsterna en ökning med 23 procent över hela kategorin. Allra bäst App Store som dragit in 43 procent mer än för ett år sedan. Samtidigt visar Apple Music och Apple Pay framfötterna och ökar antalet användare månad för månad.

För att sätta det hela i lite perspektiv kan nämnas att tjänsterna App Store, iTunes Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud står för 13 procent av Apples totalt omsättning. Det är mer än både Mac-datorerna och iPad-surfplattorna som står för 12 respektive 9 procent vardera. Överlägset störst är fortfarande (och föga förvånande) iPhone-telefonerna med 61 procent.

Och iPhone-kategorin lär inte gå sämre efter det totala fiaskot för Samsung med Galaxy Note 7. Vi tror att Apple kommer att se ett rekordstort uppsving av försäljningen under julhandeln i år. Inte helt på grund av Samsung, men en del kommer garanterat vara brända Galaxy Note 7-användare som inte lägger sin tilltro till Samsung igen.Lästips: IPHONE 7 32 GB ÄR ÅTTA GÅNGER LÅNGSAMMARE ÄN IPHONE 7 256 GB


För den som undrar vad totalsiffrorna för Apple och räkenskapsåret 2016 är kan vi säga så mycket att omsättningen ligger på 215,6 miljarder dollar och nettovinsten på 45,7 miljarder dollar. Eller 1,9 triljoner svenska kronor respektive 410 miljoner kronor (på ett ungefär). Imponerande siffror men också första gången på 15 år som omsättningen och vinsten är lägre än närmast föregående räkenskapsår.

Vad tycker du om att handla på App Store? Är det något du gör regelbundet (inte gratisappar utan betalappar) eller försöker du hålla dig till bara gratis applikationer och tjänster? Har du använt Apple Music och i så fall, har du en prenumeration idag? Kommentera gärna och berätta vad du tycker.