Windows 10 Creators Update kommer tidigt 2017

windows10 creator uppdate presentation

Nästa stora version av Windows 10 kommer tidigt under 2017. Det meddelar Microsoft som under ett stort evenemang tidigare visade upp allt nytt som är på gång.


Namnet på uppdateringen är Windows 10 Creators Update och den nya mjukvaran är gratis för alla befintliga användare. Vi har inget officiellt lanseringsdatum, men känt är att den interna version kallas Build 1703 vilket är en indikation på mars 2017.

Windows 10 Creators Update kommer primärt att handla om tre saker. Augmenterad och virtuell verklighet, bättre lösningar för gaming — bland annat ökat stöd för 4K och strömma videor från gamingsessioner direkt inifrån spel. Microsoft lovar även en bättre upplevelse för att koppla ihop användaren med nära vänner, familj och kollegor.

En annan nyhet som dyker upp är en helt omarbetad variant av Paint — en applikation som inte fått speciellt mycket kärlek av Microsoft de senaste åren. Nya versionen får bland annat ordentligt stöd för 3D och modellering, något som även kommer till andra program som Powerpoint. Man kan även skanna in 3D-objekt direkt till program i Windows med nya gratisverktyget “Windows Capture 3D”.

Just 3D-biten kommer att fungera hand i hand med en mängd nya VR-headset som utvecklas av olika tillverkare som HP, Dell, Lenovo, Acer och Asus. Priserna ska börja kring 299 USD men vad de kostar här i Sverige vet vi så klart inte än. Alla produkterna ska komma med inbyggd huvudtracking med sex graders rörelsefrihet. Mer än så vet vi tyvärr inte.Lästips: SKYPE SLUTAR FUNGERA PÅ ÄLDRE WINDOWS-TELEFONER


Redan idag har den nya versionen lämnats till händerna på ett antal Windows Insiders-användare. Då under namnet “Redstone 2”. Det dröjer dock länge innan du som vanlig användare får prova allt det nya.

Samtidigt med Windows 10 Creators Update presenterade Microsoft även nya datorer. Bland annat Surface Book i7 som är en kraftigt uppgraderad variant från föregående modell, och Surface Studio som ser ut att vara alla designers stora dröm.