Apple släpper tvOS 11.2 med bättre HDR-stöd och frekvenskontroll

Apple TV 5

Med den senaste uppdateringen till Apple TV får vi dynamiskt HDR-stöd och bättre kontroll över bildvisningsfrekvensen.

Båda stöden är aktiverade som standard med tvOS 11.2 som släpptes tidigare i veckan. De justerar inställningarna i din Apple TV beroende på vad som spelas upp, men om du tycker det fungerar dåligt går de att stänga av.

Gå till inställningarna för audio och video, leta upp “Match Content” och välj mellan de två valen som finns där. Här kan du ställa in din Apple TV att automatiskt matcha bildvisningsfrekvensen och det dynamiska området i videor som spelas upp.

Jaha kanske du tänker nu, vad ska det vara för? Anledningen till varför detta är en stor nyhet för många är att Apple TV (före uppdateringen) tvingade icke-HDR-videor att spelas i simulerat HDR-läge. Vilket givetvis inte fungerar speciellt bra för allt material.

apple-tv-tvos112-matching-content
I inställningen Matching Content aktiverar eller stänger du av de nya funktionerna. Bildkälla: 9to5mac

Apple har också lagt till en sport-sektion i TV-appen som bland annat integreras med ESPN-appen. Via denna kan du se live-sport, sportresultat och mycket mer.

Utöver ovanstående så innehåller tvOS 11.2 endast säkerhets- och stabilitetsfixar. Om du går och väntar på nya uppdateringar till macOS och watchOS kan nämnas att dessa är att vänta inom kort. Vanligtvis släpper Apple alla uppdateringar samtidigt, men av någon anledning letade sig tvOS 11.2 ut snabbare än de andra denna gång.

Vill du kontrollera om din Apple TV har en ny uppdatering att ladda ner går du till Inställningar > System > Programuppdateringar > Uppdatera programvara. Det kan ta en stund att ladda ner och installera nya uppdateringar beroende på hur stora de är.