Apple släpper kritisk uppdatering till iOS — installera iOS 9.3.5 omedelbart

Iphone 6 Plus

Apple har släppt en mycket viktig uppdatering i form av iOS 9.3.5. Den tätar allvarliga sårbarheter som redan har utnyttjats av kriminella.


Uppdateringen som släpptes den 25 augusti löser tre kritiska sårbarheter. Kombinerat kan de användas för att jailbreaka en iPhone i hemlighet och övervaka denna.

Citizen Lab vid University of Toronto hittade sårbarheterna redan för några veckor sedan tillsammans med brittiska Lookout Security.

De kom buggarna på spåret efter att en människorättsaktivist fått mystiska sms med länkar till skadliga webbsajter. Sajter preparerade med skadlig kod som kunde jailbreaka iPhones utan att visad det.

Tack vare informationen från aktivisten kunde säkerhetsforskarna avslöja ett nätverk av exploateringsservrar som pekar på att israeliska NSO Group ligger bakom. Ett företag som få känner till och som arbetar med övervakning hög nivå.Lästips: 80 procent av alla Android-telefoner kan hackas varnar säkerhetsforskare


Vår gissning är att din mobiltelefon kommer att uppskatta uppdateringen till iOS 9.3.5. Och vår uppmaning är att du omedelbart installerar den för att undvika obehöriga från att komma åt din information.

Vill du läsa mer om sårbarheterna finner du information i en rapport från Citizen Labs.