Apple Music – så stänger du av efter gratismånaderna

Apple Music Logo 950px

Så stänger du av Apple Music efter provperioden

Apple Music är gratis att prova under tre månader och kostar därefter från 99 kronor per månad.


Det är en förträfflig tjänst som Apple har släppt men tyvärr kan den vara lite svår att navigera kring i applikationen för IOS. Det finns exempelvis inget lätt sätt att hitta var man avbryter en prenumeration på Apple Music.

Tacksamt nog är det inte så knepigt att hitta som det först ser ut och man ser inte bara Music-prenumerationen utan kan även styra alla andra prenumerationer man har via Apple.

Så hanterar du prenumerationer

Gå till Apple Music -> siluettikonen i skärmens övre vänstra hörn -> Klicka på Visa Apple ID

Du blir nu uppmanad att logga in. När det är gjort kan du se din registrerade e-postadress, betalningsinformation, vilken region som valts och mer.


Under alternativet Prenumerationer finns en länk som heter Hantera. Klicka på den och du ser alla dina befintliga prenumerationer och de som avslutats.

Klicka på Apple Music och du kan stänga av den återkommande förnyelsen av prenumerationen. Det kommer att stå när provperioden upphör så gör en notering om datumet så det inte blir en överraskning när musik slutar.

Apple Music vs Spotify

Många ställer sig säkert undrande till vad Apple kan tillföra som Spotify inte redan har.

Det mest uppenbara är en tätare integration med IOS som ingen konkurrent någonsin kommer att nå upp till. Gällande ljudkvalité så ska den vara i det närmaste jämlik, om inte bara snäppet under Spotifys bitrate på 320 kbps.

I övrigt kommer det hela att stå eller falla på hur mycket lyssnaren vill låsa sig till Apple och om gränssnittet i applikationerna är bättre eller sämre än konkurrenten.

Vilken musiktjänst på internet föredrar du? Apple Music, Spotify eller någon annan?