Adaptern som ger Ethernet till din Chromecast

ethernet-adapter-for-chromecast


Omåttligt populära Chromecast får äntligen officiellt stöd för ethernet-anslutning.

Med en liten adapter som ansluts till Chromecasten via micro-USB är det hela enkelt ordnat. I andra änden sitter nämligen själva adaptern för såväl strömanslutning som en ethernet-port.

Lästips: Så får du ut mer av din Chromecast – 11 enkla tips

Fungerar med Chromecast 2

Anslut alla tre och voilá – ethernet-anslutning utan att man riskerar tappad kontakt eller prestandabortfall via WiFi-nätet. Då Chromecast är ytterst känslig för minsta ändring i trådlösa prestandan mot routern samt saknar den senaste WiFi-tekniken så är nya adaptern mer än välkommen.


Visserligen tar den bort en del av fördelen med Chromecast eftersom man måste både ge extra strömförsörjning via väggen (och inte bara via USB som tidigare) samt dra en nätverkskabel till routern. Men prestandan lär gå upp rejält allt till trots.

Adaptern väger in på lätta 90 gram och 89 x 58 x 24 mm är måtten som gäller. Kabeln som medföljer för anslutning till Chromecasten är 2 meter lång och det är ethernet 10/100 som gäller, så gå inte och hoppas på gigabitanslutning till Googles lilla mediaspelare.

Observera att det inte medföljer någon ethernetkabel, detta måste köpas till om sådan inte finns i rätt längd.

Finns att köpa i Sverige

Adaptern har det enkla namnet ”Ethernet Adapter for Chromecast” och kostar 15 dollar, eller cirka 169 kronor med moms här i Sverige. Ni hittar den officiella produktsidan på Google Store.