Apple Music har nu 10 miljoner prenumeranter

Apple Music Logo 950px

Apple Music har varit en stor succé för Cupertino-företaget och nu vet vi hur många betalande prenumeranter som musiktjänsten faktiskt har. I oktober meddelade Apple att de hade 6,5 miljoner prenumeranter och idag har den siffran passerat hela 10 miljoner enligt Financial Times.


Det är en stor bedrift som lägg skicka en våg av oro hos de många konkurrerande tjänsterna som inte bara har en betallösning utan även erbjuder ett gratiskonto där reklam spelas upp emellanåt. Om Apple Music kan få sina användare att betala är risken att musikbolag och artister kräver att andra musiktjänster som Spotify ska slopa möjligheten till gratislyssning med reklam.

Spotify behövde åtta år för att nå 10 miljoner betalande användare medan Apple Music nådde samma siffra på ett halvår. Nu är det givetvis inte rättvist att jämföra med strömmande musik är vanligt och populärt idag, vilket det inte var när Spotify bestämde sig för att ändra på den saken.

Högupplöst ljud till Apple Music

Det som talar till Spotifys fördel är de 55 miljoner användare som lyssnar med reklaminslag. Det är en stor bas som man hela tiden försöker konvertera till betalande prenumeranter med olika medel. Exempelvis genom att erbjuda reklamfri uppspelning, offlinestöd på telefon och mer. Det är dock en riktigt tuff sak att få någon att betala.

Apple Music i sin tur har endast en radiokanal tillgänglig för den som håller hårt i plånboken.


Det kan är något Apple kan kompensera med extra bra ljudkvalitet då ett rykte om tjänsten är att Music ska få högupplöst musik senare under 2016. Ryktet grundar sig i uppgifter om att kommande Iphone-telefoner ska slopa hörlurskontakten och istället köra trådlöst eller via lightningporten.

Den senare öppnar upp för betydligt bättre ljudkvalitet med digital överföring där högkvalitativa DAC:ar kan implementeras i hörlurarna. Redan idag finns några alternativ från bland annat Sony, men om Apple gör slag i saken och eliminerar hörlurskontakten lär det blir allt mer vanligt i butik.

Vad tror ni är på gång till Apple Music – och kan musiktjänsten slå Spotify i framtiden?