Apple MagSafe har fått ny firmware – uppdateras till 10M229 (december 2021)

apple magesafe laddare 2021
Bildkälla: Apple

Apple har släppt en uppdatering till sin MagSafe-laddare för iPhone-serien. Den nya versionen är 10M229 och precis som med ny AirPods-mjukvara så vill inte Apple berätta vad som är nytt.

Den nya versionen 10M229 ersätter gamla 9M5069 och bland tänkbara nyheter är förbättrad prestanda och generella buggfixar. Men som ovan nämnt, vi har ingen officiell ändringslogg så det är rena spekulationer.

Läs mer: Test: Belkin Boost Charge Pro för iPhone 12-serien – trådlös laddning med MagSafe

Precis som med AirPods-serien så vill inte Apple att användarna ska uppdatera mjukvaran manuellt. Istället sker det helt automatiskt när uppdateringen är redo och enheten är ansluten till en mobiltelefon.

Även MagSafe Battery Pack har uppdaterats med ny firmware. Den nya mjukvaran har version 2.5.b.0 och ersätter gamla 2.0.2c.0. Precis som med MagSafe-laddaren och AirPods-serien så vet vi inte vad som är nytt.

apple magsafe battery pack purple green 2021
Även MagSafe Battery Pack har fått ny mjukvara

Läs mer: Officiella iPhone-plånboken med MagSafe stöder Hitta-appen

Ett problem med Apples sätt att underhålla MagSafe-prylarna och AirPods med uppdateringar är att vissa enheter riskerar att aldrig få de nya versionerna.

Exempelvis behövs en iPhone eller iPad för att installera uppdateringar, och har du inte det (exempelvis om du har AirPods med en Android-telefon) så måste du gå till Apple som kan hjälpa dig med ett nytt uppdateringsverktyg.

Om du har dina prylar kopplade till en iPhone eller iPad så är det enda du kan göra är att vänta. Och hoppas på det bästa.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.