Apple löser hörlursproblem med macOS-uppdatering

Apple Logo

Apple har släppt en uppdatering till macOS och med det löst ett problem med USB-ansluta hörlurar. Den femte uppdateringen i raden är macOS “Sierra” 10.12.5 och även om det är en mindre förbättring i raden så är den givetvis välkommen.

Uppdateringen ger inga nya funktioner utan erbjuder endast förbättringar. Bland annat har ett problem med dålig ljudkvalitet med USB-anslutna hörlurar blivit fixad. Apple har också förbättrat kompatibiliteten med Mac App Store för att bana vägen för fler uppdateringar.

Den tredje och sista förbättringen är stöd för installation av Windows 10 “Creators Update” med Boot Camp. Det är alltså inga större nyheter som introducerats med macOS 10.12.5. Fixarna är bara små steg närmare en större uppgradering till nästa stora version av macOS.

Totalt släpptes fem beta-versioner av macOS 10.12.5 till utvecklare och vanliga testare som vågat sig på testversionerna. Apple har alltså varit mycket noggranna med att få rätt på alla tänkbara buggar och problem innan färdiga versionen släpptes.

Med stor sannolikhet får vi se nästa macOS-version redan under WWDC 2017 i sommar. Exakt vad som kommer då står ännu oklart men vi hoppas givetvis på något riktigt maffigt från Apple.

Vad hoppas du kommer till nya macOS i sommar? Kommentera gärna och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.