Asus kan lägga ner ZenWatch-serien — ny rapport pekar på slopat stöd

Asus ZenWatch 3

En ny rapport pekar på att Asus lägger ner hela sin klocktillverkning med ZenWatch-modeller. Den senaste tiden har allt mer pekat på att OEM-tillverkarna drar öronen åt sig och antingen lämnar Android Wear helt eller pausa sin verksamhet i kategorin.

Asus har länge visat en mer ignorant sida mot sina användare av klockorna i ZenWatch-serien och det märks inte minst på tonen mot tillverkaren. Missnöjet växer dag för dag och på de olika forumen ventileras irritationen mot Asus tystnad, och passivitet.

Och kanske har användarna en hel del att morra över nu när webbsajten DigiTimes går ut med att Asus kan lämna klockkategorin helt. Något som potentiellt kan lämna mängder av användare i kylan om både gamla ZenWatch 2 och senaste ZenWatch 3 får slopat stöd.

Om vi istället tittar på det från Asus sida kan sägas att beräknar pekar på så få som 5 000 till 6 000 skeppade exemplar av ZenWatch-klockor varje månad. En försvinnande liten mängd jämfört med Apple Watch som såldes i sex miljoner exemplar sista kvartalet 2016.

I skrivande stund har Android Wear 2.0 varken nått ZenWatch 2 eller ZenWatch 3.0. Båda modellerna har bekräftats vara på gång för en uppdatering, men om Asus släpper stödet är frågan hur prisvärda smartklockorna blir för nya köpare. Visst är det bra med senaste versionen av Wear — men om det sedan tokdör från Asus sida, vad sedan?

Har du en ZenWatch-klocka? Vad tycker du om att Asus eventuellt lägger ner serien? Kommentera gärna och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.