Apple lägger ner Musikmemon – en sista uppdatering på gång

apple musikmemon 2020

Apple lägger ner appen Musikmemon. En app som introducerades 2016 och gjorde det enkelt att spela in idéer till låtar direkt från mobiltelefon.

Musikmemon är knappast den mest använda appen som Apple har släppt.

Appen släpptes 2016 till musikintresserade som ville ha ett sätt att snabbt spela in idéer till låtar. Både korta stycken och hela låtar om man så önskar.

Musikmemon släpptes och försvann i mängden av alla andra appar. Få använde den och inte hjälpte det att Apple knappt uppdaterade med förbättringar.

Under gårdagen släppte Apple den sista uppdateringen någonsin – version 1.0.7 – till Musikmemon.

Och det enda som är nytt med version 1.0.7 är en exportfunktion. Med den kan du flytta alla dina inspelningar till Röstmemon som underhålls regelbundet av Apple.

I skrivande stund har Musikmemon fortfarande en egen sida på Apples webbsajt och kan anslutas till Apple Music Connect. En tjänst som musikbolag och enskilda personer använder för att lägga upp musik på tjänsten Apple Music.

Hur länge den sidan och kopplingen får vara kvar är okänt. Apple vill att alla Musikmemon-användare ska exportera sin musik så fort som möjligt innan stödet för appen dras bort, så vänta inte.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.