Apple lanserar en ny iPad under våren 2021

Ryktas få större skärm, USB-C och samma design som iPad Air

apple ipad air 3rd gen

En ny rapport indikerar att Apple tänker släppa en ny surfplatta under våren 2021. Designen ska var aidentisk med tredje generationens iPad Air.


Tidigare i september introducerades åttonde generationens iPad. Redan till våren 2021 kan Apple släppa nästa modell i den populära iPad-serien.

Och om vi ska tro de senaste uppgifterna är den visuellt identisk med tredje generationens iPad Air från 2019.

Om det stämmer kan den nya modellen vara både tunnare och lättare än sjunde generationens iPad. Dessutom indikerar det att skärmstorleken ökar från 10,2 till 10,5 tum.

Marginell förändring skärmmässigt, men designen blir ett ordentligt lyft.


Andra detaljer pekar på en Apple A13 Bionic-processor, 4 GB med RAM-minne och Touch ID. Det pratas även om USB-C istället för Lightning, men det är en port som hittills varit reserverad för iPad Pro-serien. Processorn återfinns i 2019 års iPhone 11-serie och är långt ifrån långsam även om det är fjolårets krets.

Eftersom den här serien uppdaterades med åttonde generationens iPad så sent som i september 2020 så ska du ta den här nyheten med en stor nypa salt. Det är ovanligt att Apple är så pass snabba med nya prylar, så vi får helt enkelt vänta och se vad som gäller.