Apple läcker ny AirPods-modell med iOS 16.4

AirPods Pro
Foto: Miguel Angel Avila, Unsplash

Apple är normalt stenhårda med att aldrig avslöja kommande produkter, men ibland händer det att information slinker igenom det täta nätet av interna hemligheter. Och den här gången är det nya AirPods-lurar som mystiskt dykt upp före lanseringen.

Det här har hänt

Apple har släppt en så kallad ”release candidate” av iOS 16.4 – den senaste, stora uppdateringen för iPhone-serien.

Inuti koden till iOS 16.4 finns tydliga referenser till en ännu osläppt hörlursmodell i AirPods-serien.

Referenserna pekar på modellnumret ”A3048” för hörlurarna och ”A2968” för laddningsetuit.

I samma kod hittades tecken på en ny Beats Studio-modell, men det är inte samma hörlurar och laddningsetui som nu upptäckts.

Lästips: Köp inte AirPods Max innan du har koll på det här – 12 tips

Vilken AirPods-modell har läckt?

Apple har inte gjort några officiella avslöjanden och därmed kan vi bara gissa vilken faktiskt modell som modellnumren hänvisar till.

Eftersom AirPods Pro 2 släpptes för inte så länge sedan så finns inga rimliga chanser att det är AirPods Pro 3 som dykt upp.

Det skulle kunna vara AirPods 4 eftersom nuvarande AirPods 3 började säljas i oktober 2021.

Eller så är det en ny AirPods Max-modell med tillhörande laddningsetui. Apple har både kritiserats och hånats för det officiella etuit till befintliga AirPods Max, så en förbättring där vore inte oväntad.

Vår gissning är AirPods 4, men en AirPods Max 2 med tillhörande (eller extra) laddningsetui är en riktigt lockande tanke.

Lästips: Använda AirPods Max i regnväder? Då bör du tänka om

Om det är en ny AirPods-modell – när släpps lurarna?

Det är inte orimligt att Apple kan lansera AirPods 4 redan under våren 2023.

Första generationens AirPods släpptes i december 2016, andra generationen kom i mars 2019 och AirPods 3 släpptes i oktober 2021.

AirPods Max släpptes i december 2020 vilket gör den lämplig för en snar lansering också.

Eftersom Apple refererar till ett laddningsetuit så är våra kronor på AirPods 4 snarare än en over-ear-modell som Max-serien är.

Via iMore

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.