Apple kan släppa nya AirPods-modeller tidigt under 2021

Apple AirPods Pro

Det här är egentligen ingen större nyhet. Efter att Apple har släppt en pryl så börjar det nästan direkt ryktas att tillverkaren har en ny, förbättrad modell på gång. Och sen är rykteskarusellen igång för fullt. Och det är knappast någon högoddsare att AirPods-serien kommer att uppgraderas senare under 2020 eller 2021.

Det som skiljer sig idag jämfört med tidigare rykten är att webbsajten Bloomberg lagt vantarna på information som snävar in lanseringsfönstret lite. Dessutom har de detaljer om designförändringar som en del kanske inte hade väntat sig.

Det handlar inte om de hett omtalade AirPods Studio-lurarna som många trodde skulle släppas den 13 oktober vid sidan av iPhone 12-serien. Istället är det nya AirPods och AirPods Pro som gäller. Och här kan vi spännande nog få se nya modeller som påminner mer om Samsung Galaxy Buds och Google Pixel Buds än om de befintliga AirPods-modellerna.

samsung galaxy buds svarta 2019
Samsung Galaxy Buds från 2019. Är det så har nya AirPods Pro ser ut?

Mer specifikt handlar det om att Apple kan ta bort den lilla ”pinnen” som gjort AirPods så ikoniska fram till idag. Den lilla pinnen på AirPods gör att du kan använda touchfunktioner för att styra uppspelning och samtal, och har mikrofoner som hjälper med både brusreducering och för att personen i andra änden på telefonsamtalet ska höra dig.

Lästips: AirPods 3 ser ut som AirPods Pro – släpps första halvan av 2021

Vi vet idag att pinnen egentligen inte är nödvändig på äkta, trådlösa hörlurar. Det finns mängder av konkurrerande in-ear-lurar som inte har den, och det verkar som att Apple kan göra sig av med den i sina nya versioner (eller åtminstone Pro). För den billigare AirPods-modellen ska designen istället påminna mer om Pro-modellen med kortare pinne och bytbara silikonkuddar för öronen.

Faktum är att Bloombergs rapport påminner väldigt mycket om de uppgifter som släpptes redan i juni. Redan då avslöjade kända analytikern Ming-Chi Kuo många av de ryktade nyheter som står ovan.

Andra nyheter från rapporten är att AirPods Studio fortfarande är under utveckling. Enligt Bloomberg har designen ändrats för att minska sidornas storlek. Även hårbandet har ändrats så att det inte längre går att byta av användaren. Däremot kan öronkuddarna eventuellt fortfarande gå att ersätta utan ett besök i Apple Store.

Snabba svar om nyheten

När släpps nya AirPods och AirPods Pro?

Det finns inget bekräftat datum. Senaste uppgifterna pekar på början av 2021.

Vad är nytt i nya AirPods Pro?

Senaste uppgifterna säger att AirPods Pro ser mer ut som Galaxy Buds då Apple kan ha tagit bort ”pinnen” på in-ear-lurarna. Utöver det vet vi inte vad som är nytt.

Vad är nytt i nya AirPods (3:e generationens)?

Vad vi känner till idag är att nya AirPods-modellen får en design och funktionalitet som påminner mer om AirPods Pro. Alltså brusreducering, kortare pinne och silikonkuddar till öronen.

När släpps AirPods Studio?

De ryktade over-ear-lurarna AirPods Studio ska fortfarande vara i ett designstadium där Apple optimerar utseendet för att hålla nere storlek och vikt. Det är oklart när modellen släpps.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.