Apple kan öka batteristorleken med iPhone 16

iPhone 14 Pro Max
Foto: Victor Serban, Unsplash

När iPhone 16-serien släpps kan batteristorleken vara något större än med befintliga iPhone 15-telefonerna. Huruvida det gäller alla modellerna är oklart, men åtminstone några av modellerna verkar få en uppgradering.

iPhone 16 Plus får mindre batteri

Informationen som finns just nu är att iPhone 16 och iPhone 16 Pro Max får batterier med något högre batterikapacitet. Det finns däremot inget (just nu) som pekar på att Pro-modellen inkluderas, men det vore inte orimligt. Med iPhone 16 Plus blir storleken rejält reducerad.

Storlekarna som har läckt är 3 561 mAh, 4 006 mAh och 4 676 mAh för iPhone 16, iPhone 16 Plus respektive iPhone 16 Pro Max. Det kan jämföras med 3 349 mAh, 4 386 mAh och 4 422 mAh för motsvarande modell ur iPhone 15-serien.

Om uppgifterna stämmer betyder det att batterikapaciteten har ökat med sex procent för iPhone 16 och iPhone 16 Pro Max. Däremot minskar storleken i iPhone 16 Plus med hela tio procent.

Blandade nyheter till iPhone 16-serien

Just nu finns inte många andra uppgifter om den kommande mobilserien. Vi vet att Apple kanske uppgraderar mikrofonerna för en bättre upplevelse med Siri. Något som sker i samband med den stora AI-uppgradering som iOS 18 väntas bjuda på. Tillsammans med nästa generationens A18-chipset.

Andra nyheter kan vara förbättrade kameror med en så kallad “stacked” sensordesign. Det gör att sensorn kan ta emot mer ljus som omvandlas till bilddata. Bättre fotografier helt enkelt, framför allt under dåliga ljusförhållanden.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.