Windows 11 får lättare att hitta Bluetooth-prylar

Windows 10 Windows 11
Unsplash,Tadas Sar

Snart blir det enklare att hitta dina bluetooth-prylar i Windows 11. Speciellt de som du använder ofta med datorn.

Som Windows 11 är konfigurerat som standard visas de vanligast använda prylarna först. Exempelvis mobiltelefoner, datormöss, tangentbord och liknande.

Det betyder att även om du har en smartvåg som används dagligen så kommer den extra datormusen du tar fram en gång i veckan att synas högre upp i listan.

Om du vill ändra på hur enheterna prioriteras måste du hitta en ganska väl dold inställning i operativsystemet. Men med en kommande uppdatering till Windows 11 blir det lite enklare.

Visa alla enheter direkt via bluetooth-listan

Istället för att du ska ändra i inställningar räcker det att prylen är igång och inom räckhåll för datorn. Sen kan du klicka på ”Show all devices” i bluetooth-listan och se alla enheter.

Inga konstiga menyer eller inställningar som behöver hittas. Allt finns tydligt indikerat direkt i bluetooth-listan.

Som det är före uppdateringen måste du gå till följande inställning för att göra samma sak:

Settings > Bluetooth & Devices > Devices > Välj Advanced

Inte lika intuitivt eller användarvänligt, eller hur? Uppdateringen testas just nu i Canary och Dev. Den väntas komma till Windows Update för vanliga användare inom de närmaste veckorna.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.