Apple har släppt Oceanic+ till Watch Ultra (så mycket kostar appen)

Apple Watch Ultra
Foto: Apple

Nu kan du installera appen Oceanic+ på din Watch Ultra. Appen omvandlar din smartwatch till en renodlad dykarklocka med alla funktioner du kan tänka dig när tuberna är på ryggen och du befinner dig långt under vattenytan.

Bland funktionerna i Oceanic+ så finns en djupmätare och vattentemperaturmätare som använder den nya sensorerna i Watch Ultra. En del av funktionena är kostnadsfria, men vill du ha ut maximalt av appen så kostar det dig 135 kronor per månad eller 1 079 kronor per år.

Lästips: Nytt test: Så tålig är skärmen till Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra är vattentålig ner till 100 meter – kan styras helt med digitala kronan under vatten

Apple Watch Ultra är den mest vattentåliga smartklockan någonsin i Watch-serien med sin certifiering enligt WR100 och EN 13319. Du behöver alltså inte vara rädd för att din smartklocka ska ta skada av vattnet, även om du dyker i saltvatten.

När du planerar ett dyk så kan du ställa in detaljer som yttid, dykdjup och gasmängd i den inbyggda dykplaneraren i Oceanic+. När du sedan ska ta dig upp till ytan igen så har appen räknat ut direktuppstigningstiden. Appen tar med mängder av data i sina beräkningar, bland annat sikt, strömmar, vattentemperatur och tidvatten.

I samma stund som appen vill att du ska veta något viktigt då vibrerar smartklockan på handleden med den inbyggda haptiska lösningen. Du får omedelbart respons på händelser som kräver din uppmärksamhet.

Det finns nu ett företag som kommunicerar klar och tidsenlig information till dykarna.

I ett uttalande säger Andrea Silvestri som var med och ledde arbetet med Oceanic+ att ”ett av våra första mål var att hålla det intuitivt” och att ”de som vet hur man använder en Apple Watch redan vet hur man använder dykardatorn”.

Anledningen menar Andrea är att de håller all information enkel och i ett format som användaren kan förstå. Det betyder bland annat att alla menyer har förenklats så att den digitala kronan och knappen kan styra precis alla funktioner utan att användare behöver röra skärmen.

Lästips: Så hållbar är Apple Watch Ultra – testas med en slägga

Så mycket kostar Apple Oceanic+

Grundfunktionerna i Oceanic+ är kostnadsfria att använda. Vill du ha utökad funktionalitet och större kontroll över dina dyk så kostar det 135 kronor per månad eller 1 079 kronor per år att använda dem. Ett alternativ om ni är flera i familjen som har en Watch Ultra är att använda familjedelning. Det kostar 1 395 kronor per år och gör att du kan dela appen med upp till fem personer.

Via Apple

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.