Apple fixar sårbarheter i sina Beats-hörlurar med ny uppdatering

apple beats logo 2022 unsplash 85mm
Foto: 85mm.ca, Unsplash

Apple har släppt en uppdatering till två av sina Beats-lurar. En säkerhetsuppdatering som även släpptes helt nyligen till samtliga modeller i AirPods-serien.

Det handlar om Build 5B66 av ”Beats Firmware Update” och den är tillgängligt för både Powerbeats Pro och Beats Fit Pro just nu.

Sårbarheten som Apple har fixat gjorde att en tredje part kunde skapa en fejkad så kallad källenhet som kunde få tillgång till din uppspelningsenhet.

Lästips: Är Beats Fit Pro bättre än AirPods Pro? Här är svaret

Det så kallade ”autentiseringsproblemet” har åtgärdats med en förbättrad statushantering. Exakt vad det betyder är inte helt fastställt i skrivande stund. Sårbarheten identifieras av CVE-ID 2023-27964 och tillskrivs forskarna Yun-hao Chung och Archie Pusaka från Google ChromeOS-teamet.

Påverkan: När dina hörlurar söker en anslutningsförfrågan till en av dina tidigare parkopplade enheter kan en angripare inom Bluetooth-räckvidd möjligen förfalska källenheten och få tillgång till dina hörlurar.

Apple

Precis som med AirPods-serien så är det omöjligt att själv aktivera uppdateringen så att den installeras. Allt sköts automatiskt av mjukvaran i din uppspelningsenhet, exempelvis din iPhone eller Mac-dator, samt hörlurarna.

Lästips: AirPods Pro med USB-C släpps under 2023

För att se om just dina hörlurar använder den senaste uppdateringen (både AirPods och Beats-lurar) så kollar du deras status via Inställningar > Bluetooth > Den enhet du vill kolla.

Ett tips för att eventuellt snabba upp processen är att ladda hörlurarna och laddningsetuit till minst 50 procent och bara låta dem ligga nära din iPhone. Förr eller senare kommer de att uppdateras i det tysta.

Viktigt är också att din iPhone, iPad eller Mac använder den senaste versionen av den egna mjukvaran.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.