Apple fixar allvarlig sårbarhet i macOS 11.3 och äldre

macOS 11.0 Big Sur
macOS 11.0 Big Sur

Apple har släppt en rad säkerhetsfixar till macOS 11.3 och äldre versioner av operativsystemet. De löser en allvarlig sårbarhet som gör att obehöriga kommer åt känslig data.

Säkerhetsfixarna är släppta till macOS Big Sur, macOS Catalina och macOS Mojave.

Lästips: Apple släpper macOS Big Sur 11.2.3

Sårbarheten i fråga gör att cyberkriminella kan få åtkomst till data som de inte har behörighet till. Allt som behövs för att nyttja sårbarheten är att användaren dubbelklickar på ett så kallat skadeprogram.

Vi vet att sårbarheten har varit känd i flera månader. Däremot är det oklart hur många som kan ha drabbats av cyberkriminella som faktiskt använt den.

För att ta del av säkerhetsfixarna med Big Sur så måste du installera den senaste uppdateringen med macOS 11.3. Har du en äldre version av macOS är det separata uppdateringar som gäller.

Mer information om sårbarheterna hittar ni här:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.