Apple får patent rörande tillverkning av safirglas

Apple Logo
Bild: Jimmy Jin, Unsplash

Att tillverka safirglas är ruskigt dyrt och den som vill använda materialet i någon större skala gör all rätt i att försöka få ner tillverkningskostnaden ordentligt.

Apple har nyligen beviljats ett patent rörande just tillverkning av safirglas, något som kommer väl till pass med tanke på att företaget arbetar med att upprätta en ny tillverkningsanläggning för detta i Arizona.

Inte sällan jämförs safirglas, som bland annat används på hemknappen och kameraoptiken på Iphone 5S, med betydligt billigare Gorilla Glass – och om man ska tro Corning som gör Gorilla Glass så är deras alternativ betydligt bättre på flera sätt.

Dock verkar Apple tycka att safirglas är tekniken att satsa på, så förhoppningsvis har Cupertino-företaget hittat fördelar som vi andra missat. Är det verkligen praktiskt med safirglas på större saker än exempelvis smarta armbandsur?

Tidigare har två andra patent beviljats till Apple för bland annat stylus– och solpanelsteknik.

Via Feber

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.