Apple kan släppa egen styluspenna – iPen

Apple Pencil

Apple kan släppa en egen styluspenna i framtiden – detta då företaget har beviljats ett patent för en sådan av US Trademark and Patent Office.

Enligt uppgift ska pennan ha sensorer för att kunna känna av lutningen på denna och sedan immitera beteendet från en vanlig penna i samma vinkel. Det väntas ge en bättre representation mot skärmen och mer kontroll för användaren.

Den här nyheten har jag väntat länge på då smartare styluspennor är något jag väntat på länge. Visserligen finns högkvalitativa alternativ från tillverkare som Adonis, men det behövs mer för att ta styluspennorna till sin rätt på en Iphone eller Ipad.

Om Cupertino-företaget verkligen tänker släppa sina egna pennor så hoppas jag innerligt att de gör som Samsung med deras Note-serie – dvs har en speciell hållare inbyggd i telefonen eller surfplattan för att inte ha en lös penna i jackan eller väskan.

Tre år gammalt patent

Exakt vad som kommer är givetvis inte känt än men då patentet är från 2011 så kan man bara önska att vi får se resultatet av det senare under 2014.

Styluspennor är förträffliga arbetsredskap som i många fall underlättar planeringsarbetet när man arbetar med exempelvis Evernote eller OneNote. Den som följer med Surface Pro 2 från Microsoft är perfekt för att skriva med, dock med stora precisionsproblem som gör att användaren inte får den noggranhet som behövs i Photoshop.

Den som någonsin testat en Adonis Jot till sin Ipad kommer aldrig att vilja ha en traditionell 50-kronorsvariant med tjock spets igen. De högkvalitativa modellerna är flera gånger effektivare ger ett överlag mycket bättre resultat.

Använder du en styluspenna i arbetet eller privat? Skriv gärna en kommentar och berätta varför.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.