Apple erbjuder upp till 2 TB lagring på iCloud

apple icloud ios logo

Apple erbjuder nu lagringsutrymme på hela 2 TB med iCloud. Detta bara dagarna innan näsa iPhone kommer att presenteras.


För 179 kronor i månaden kan du får det väl tilltagna utrymmet, men det finns även 1 TB (89 kr), 200 GB (29 kr) och 50 GB (9 kr) som alternativ om man nöjer sig med det.

Om man inte vill betala något alls och klarar sig med 5 GB så inår det kostnadsfritt med iCloud. Apples val att höja gränsen till 2 TB kommer som en klar indikation på att nästa iPhone får större lagringsutrymme — sedan tidigare ryktat 256 GB.

Det är också en avsevärt hög lagringsmängd då konkurrenterna Microsoft, Google och Dropbox stannar med 1 TB som mest. Dock med den nämnvärda skillnaden att Microsoft ger dig utrymmet med en prenumeration på Office 365 om man vill ha det. Dessutom kan mängden utrymme ges till fyra familjemedlemmar eller vänner vilket är en fin bonus.


Lästips: Google Drive – nu med stöd för selektiv synkroniseringHar man redan investerat stort i Apples ekosystem med iPhone, Mac-dator och iPad så är iCloud dock värd att kolla närmare på. Och prislappen på 179 kronor för 2 TB låter faktiskt inte så tokigt sett till mängden man får.

Vad tycker ni?