Apple bekräftar: AirPower kommer inte att släppas

apple airpower

Apple bekräftar att laddningsplattan AirPower inte kommer att släppas. Produkten presenterades samtidigt med iPhone X men har sedan dess varit dold i en ändlös skugga. Och nu visar det sig att hoppet för AirPower helt är förlorat – laddningsplattan släpps inte.

Anledningen till att AirPower inte släpps är att Apple inte anser sig kunna hålla en tillräckligt hög standard på produkten. Därmed läggs hela projektet ner och företaget har gått ut med en officiell ursäkt till alla som hoppats på en lansering.

Apple går sällan ut med information om nerläggningen av en produkt. Anledningen i det här fallet är sannolikt att AirPower varit officiell så länge, och att produkten belysts på flera Apple-sajter genom åren. Att bara försvinna utan mer information vore beklagligt.

After much effort, we’ve concluded AirPower will not achieve our high standards and we have cancelled the project. We apologize to those customers who were looking forward to this launch. We continue to believe that the future is wireless and are committed to push the wireless experience forward.

Nu kan produkten lägga till ro utan vidare rykten och Apple får möjlighet att fokusera framåt istället. För rykten har det varit gott om den senaste tiden, och det vore inte osannolikt att de var störande för Apple.

Och för dig som inte har någon aning vad AirPower är så kan vi givetvis ge en kort introduktion.

Apple AirPower är en laddningsplatta som var tänkt att användas med nyare iPhone-modeller. Från iPhone X och framåt har Apple använt teknik för trådlös laddning; även i hörlurarna AirPods 2 och smartklockan Watch.

AirPower ska ha använt två eller fler tekniker i en kombinerad produkt. Den ena är Qi-teknik, den andra en helt annan för smartklockan Watch. Om det fungerade och i så fall hur väl det fungerade lär vi aldrig få veta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.