Apple AirPods: 90 miljoner skeppade exemplar under 2020

Apple AirPods Pro

Apple AirPods-serien kan öka skarpt i populäritet under 2020 med ökade leveranser på hela 50 procent. En analytikerfirma säger nu att AirPods-serien kan nå 90 miljoner skeppade exemplar innan årsskiftet 2020/2021.


Apple AirPods-serien fortsätter att sälja riktigt bra och det verkar inte finnas något stopp på hur populära de små in-ear-lurarna är.

Enligt analytikerfirman Strategy Analytics finns inga indikationer på att försäljningen kommer att avta under 2020, utan snarare öka rejält. En ökning med 50 procent är att vänta med ett totalantal på 90 miljoner skeppade exemplar under året.

Notera att skeppade exemplar inte är samma sak som sålda till konsumenter. Men det ger en skarp indikation på intresset världen över.

En annan viktig detalj är att Strategy Analytics inte har officiella siffror från Apple. Vad de gör är att bevaka industrin och göra beräkningar, så ta siffran 90 miljoner med en stor nypa salt.


Lästips: AirPods Pro Lite kan släppas under 2020

Apple har idag tre modeller på marknaden – AirPods 1, AirPods 2 och AirPods Pro.

Det finns indikationer och rykten som pekar på en ny modell kallad AirPods Lite eller Pro Lite. Ytterligare en modell som kan bli nästa storsäljare, och ett steg på vägen mot milstolpen på 100 miljoner skeppade exemplar.