Samsung One UI 2.1 släpps till Galaxy S9/S10 & Galaxy Note 9/10

samsung-galaxy-s9-plus-all-colors

Samsung One UI 2.1 kommer sannolikt till äldre mobiltelefoner som Galaxy S9/S10 och Note 9/10. Det säger en Samsung-representant i ett officiellt forum på företagets webbsajt.

Android 10 med One UI 2.0 har knappt rullat ut till många användare innan vi får uppgifter om nästa stora uppdatering – One UI 2.1.

Enligt en så kallad ”community moderator” på en sydkoreansk Samsung-sajt kommer One UI 2.1 att släppas till äldre mobiltelefoner under året.

Det betyder inte bara fjolårets Galaxy S10 och Note 10, utan även Galaxy S9 och Note 9. Dessutom finns indikationer på att de två sistnämnda modellerna får One UI 2.1 tidigare än de nyare mobiltelefonerna.

Nämnvärt här är att även One UI 2.1 släpps till äldre mobiltelefoner så kommer de inte att få alla nya funktioner och inställningar som sina nyare syskon.


Anledningen är främst begränsningar i hårdvaran. Exempelvis kommer inställningen för 120Hz till skärmen så klart inte fungera på Galaxy S10/Note 10 eller äldre eftersom skärmarna ”bara” klarar 60Hz. Här är det en Galaxy S20 eller Galaxy Z Flip som gäller om du vill ha supersnabb 120Hz-skärm.

Lästips: Bästa minneskorten för 8K till Samsung Galaxy S20

Däremot kommer alla mindre funktioner och optimeringar att finnas tillgängliga. Exempelvis Screen Zoom, AirDrop-konkurrenten Samsung Quick Share och liknande.

Idag finns ingen tidsram att förhålla sig till. Samsung har inte bekräftat när One UI 2.1 kan släppas, men vi hoppas så klart att uppdateringen kommer före eller under sommaren 2020.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.