AirPods Pro Lite kan släppas under 2020

Apple AirPods Pro

AirPods Pro Lite kan vara på gång enligt en ny rapport. En variant av AirPods Pro som väntas blir mer avskalad i sin funktionalitet och få ett lägre pris.


Uppdatering 2020-02-18: AirPods Pro Lite försenas – ingen tillverkning Q2

DigiTimes – som var först att rapportera om de (förhoppningsvis) kommande in-ear-lurarna AirPods Pro Lite har publicerat en artikel om att tillverkningen försenas. Enligt uppgifter till webbsajten tvingas Apple skjuta upp tillverkningen från Q2 till ett okänt datum.

Production of the ‌AirPods Pro‌ Lite, an entry-level version of Apple’s ‌AirPods Pro‌ series, is unlikely to kick off in the second quarter as originally planned, according to industry sources.

DigiTimes

Det är fortfarande väldigt oklart vad som egentligen pågår kring AirPods Pro Lite. De enda uppgifterna som finns om modellen är från DigiTimes och inte ens de har bekräftat några som helst detaljer kring design, form, pris eller funktionalitet – åtminstone inte än.

Att tillverkningen skjuts på framtiden betyder att vi antagligen får vänta lite extra på mer information om AirPods Pro Lite. Så fort vi har mer information uppdateras artikeln med detaljer.

Originalartikel 2020-02-12: AirPods Pro Lite kan släppas under 2020

AirPods Pro är knappast in-ear-lurar som passar för alla. De är anpassade för iOS, har ett jämförelsevis högt pris och är inte lika välljudande som billigare Sony WF-1000XM3.


Men samtidigt säljer de ruskigt bra vid sidan av syskonmodellerna AirPods 1 och 2. Så bra att de är en miljardaffär för Apple och enkelt hade i sig själv tagit en plats på Fortune 500-listan sett till omsättningen.

Trots den goda försäljningen kan Apple ha börjat inse att de behöver en ny, lite mer avskalad variant av AirPods Pro som lockar mer än alla de tre modellerna som finns på marknaden idag – och kanske är det anledningen till att vi hör rykten om AirPods Pro Lite.

AirPods Pro Lite nämndes i en rapport kring den påverkade tillverkningen i Kina till följd av coronaviruset.

I rapporten står att att Taiwanesiska aktörer kan ta över en större del av produktionen från kinesiska fabriker på grund av virusutbrottet i Kina. Mer specifikt nämns produkterna iPad, Apple Watch, iMac och inte minst AirPods Pro Lite.

Apple, maintaining partnerships with supply chains in both Taiwan and China, may have its Taiwanese partners handle more production of new-generation ‌iPad‌, ‌Apple Watch‌, AirPod Pro Lite and ‌iMac‌ devices to be released later, as the epidemic has raised risks of raw materials supply shortages and shipments disruptions arising from uncertain resumption of normal operations at components suppliers and assembly plants in China, the sources said.

DigiTimes

Det är lite oklart om AirPods Pro Lite är en felaktighet i rapporten eller om det faktiskt är en hint om en kommande produkt. AirPods Pro lanserades så sent som i oktober 2019 och det Lite-produkter är normalt inget som Apple vill associera sig med. Åtminstone inte namnmässigt.

Och frågan är vilka funktioner som AirPods Pro Lite skulle skala bort om de faktiskt släpps?

Brusreduceringen är en tänkbar möjlighet då Apple kan tänkas mena att silikonplupparna för öronen är tillräckligt för en del. Men utöver det – vad har tror Apple att de kan skala bort? Vi vill mena att det inte finns speciellt mycket utrymme för ändringar.

Vad tror du att AirPods Pro Lite kan erbjuda? Skriv en kommentar och berätta!