Äntligen VRR till Sony TV från 2021 (med Bravia XR)

sony x90j 2021
Bild: Sony

Sony uppdaterar sina nyare tv-apparater som har Bravia XR-processorn med stöd för Variable Refresh Rate (VRR). Det är en teknik för att minska risken för hackig och ryckig bild med så kallad ”screentearing”.

Lustigt nog så har Playstation 5 inte stöd för VRR, vilket betyder att spelkonsolen inte kan nyttja det nya stödet i tv-apparaterna. Däremot har Xbox Series X och datorer med nyare grafikkort stöd.

Läs mer: Sony släpper färgglada paneler till Playstation 5

Sony har lovat VRR-stöd till Playstation 5 med en uppdatering. Men hittills har Sony inte lyckats leverera på den punkten. Inte heller har de lagt till stöd för upplösningen 1440p som många önskat (även det stöds av Xbox Series X).

Vi har själva spelat Elden Ring på både Xbox Series X och Playstation 5. Det är en markant skillnad på flytet mellan de båda spelkonsolerna, något som gör spelet betydligt behagligare på Microsofts spelkonsol (på vår LG OLED65C1).

Modellerna som omfattas av uppdateringen är bland annat MASTER Series Z9J 8K LED, MASTER Series A90J, A80J OLED, X95J och X90J 4K LED. Du kan läsa mer om fjolårets tv-apparater här.

Läs mer: Nya Playstation 5 är varmare och drar mer ström

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.