Anthem: BioWare senarelägger många nya funktioner

bioware anthem

BioWare senarelägger en rad nya funktioner till spelet Anthem. Bland annat kommer det tidsbegränsade eventet Cataclysm att fördröjas något. Istället lägger spelutvecklaren fokus på andra saker.

I ett uttalande säger BioWare att de avsatt speciell tid för de nya funktionerna och eventen. Men i slutändan väljer de att fokusera allt sin kraft på olika buggfixar.

Buggfixarna ska göra spelet stabilare och förbättra ”flödet” i upplevelsen för användarna. Man anser att det är helt nödvändigt och prioriterar därmed bort flera större nyheter.

Enligt en tidigare tidsplan skulle minst sju större förbättringar släppas till Anthem under spelets 90 första dagar. Det kommer dock inte att ske. Här är hela listan som påverkas:

  • Mastery System
  • Guilds
  • Legendary Missions – Phase II
  • Weekly Stronghold Challenge
  • Leaderboards
  • Freeplay-events
  • Cataclysm

BioWare har inte pratat speciellt mycket om de olika nyheterna. Vi vet exempelvis inte hur ”Mastery System” kommer att fungera, inte heller några detaljer om Guilds eller Stronghold Challenges.

Vad vi däremot vet är att BioWare desperat måste släppa något nytt för att behålla spelarna. Cataclysm kan vara ett steg i rätt riktning.

Cataclysm är – enligt BioWare – det mest ambitiösa och utmanande hittills för Anthem-spelarna. Eventet som är tidsbegränsat påverkar vädret i spelet, introducerar mysterier för spelarna att lösa och ändrar världens utseende.

Byta vapen och utrustning under uppdrag i Anthem

Anthem uppdaterades den 23 april med en stor uppdatering (patch 1.1.0) som bjuder på flera förbättringar. Bland annat kan man äntligen byta utrustning i mitt i ett uppdrag.

Tidigare har spelarna tvingats tillbaka till Fort Tarsis eller Launch Bay för det.

Andra förbättringar med uppdateringen är att man kan starta uppdrag direkt från End of Expedition-skärmen. Därifrån kan du även välja nya kontrakt, vilket gör att du slipper gå runt i Fort Tarsis i onödan.

Listan med förändringar med patch 1.1.0 är ruskigt lång. Om du spelar Anthem är den helt klart läsvärd. Vi rekommenderar att du går igenom hela listan här för att veta exakt hur ditt spelande påverkas.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.