Anslut till WiFi enklare med Apple TV och tvOS 15.4

Apple TV 4K
Li Lin, Unsplash

Med tvOS 15.4 är det enklare än någonsin att ansluta din Apple TV till det trådlösa hemnätverket. Uppdateringen har nämligen en ny funktion som gör att du kan använda din iPhone eller iPad för att dela flerstegsinloggningar.

Det handlar om situationer som kräver mer än att du bara kopplar upp dig mot WiFi-nätverket. Exempelvis när du är på ett hotell, en flygplats eller liknande. Platser där WiFi endast fungerar om du accepterar användarvillkoren först.

Läs mer: Beamer 3 för macOS – strömma video från Mac till Apple TV och Chromecast

Det är något som normalt är knepigt på en Apple TV, men med iOS 15.4 blir det busenkelt eftersom du gör det på din mobila enhet först.

Captive Wi-Fi network support on tvOS allows you to use your iPhone or iPad to connect your Apple TV to networks that need additional sign-in steps, like at hotels or dorms. (8351052)

Den här nyheten är perfekt för dig som gärna tar med dig din Apple TV på resande fot, och det är förvånansvärt att Apple inte implementerat den smidigare inloggningsmöjligheten tidigare.

I övrigt har tvOS 15.4 främst buggfixar och optimeringar att erbjuda. Även säkerhetsfixar är inkludera.

Läs mer: Inget ljud i köpta eller hyrda filmer med Apple TV (bugg)

Du kan prova beta-versionen av tvOS om du vill testa alla nyheter innan den färdiga versionen släpps. Det gör du på sidan Apple Beta Software Program där beta-versioner för iOS, iPadOS, macOS, watchOS och tvOS finns.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.