Uppdatera firmware i dina AirPods med macOS 12.3 och senare

AirPods Pro
Foto: Miguel Angel Avila, Unsplash

Om du använder AirPods från Apple, men utan en iPhone eller iPad så har det inte varit möjligt att uppdatera mjukvaran i hörlurarna. Snart blir det ändring på det!

Åtminstone om du har en nyare Mac-datorer. För med macOS 12.3 och senare är det äntligen möjligt att uppdatera firmware-versionen även via macOS. Då slipper du kravet på iPhone och iPad.

Läs mer: Lås upp din iPhone med ansiktet – även om du har en ansiktsmask

Tyvärr betyder det forfarande att Android-användare hamnar ute i kylan. Åtminstone för stunden. Det vore rimligt att Apple någon gång släpper en officiell AirPods-app för Android. Redan idag har Apple nämligen en Beats-app på Google Play Store som gör att Android-användare kan uppdatera sina Beats-lurar. Kanske får vi se en liknande lösning för AirPods i framtiden?

Fram tills dess så är det alltså en iPhone, iPad eller Mac med macOS 12.3 eller senare som gäller.

In our testing, we were able to successfully update a pair of AirPods Pro to the latest firmware version available using a Mac running macOS Monterey 12.3 beta.

9to5mac

Webbsajten 9to5mac installerade macOS 12.3 Beta och lyckades inte bara ansluta sina AirPods Pro med gammal firmware; de kunde även uppdatera till den senaste versionen. Tyvärr kan vi rapportera att processen är helt automatisk, precis som med iOS och iPadOS.

Det betyder att du inte kan trigga uppdateringen manuellt. Du får ansluta dina hörlurar och vänta helt enkelt. Och vänta. Och hoppas. Och vänta. Tillslut så starta uppdateringen när Apples prylar bestämmer sig för att göra det.

Läs mer: Vaccinpass i din iPhone – visas i Plånbok och Hälsa med iOS 15.4

Tänk på att batterinivån måste vara hög nog för att uppdateringen ska starta. Så ladda alltid batteriet i både hörlurarna och laddningsetuit innan du börjar. Det kan också vara en god idé att låta dina hörlurar vara kvar i etuit och ha laddningssladden ansluten medan du väntar på att det ska starta.

Observera att du INTE kan se firmware-versionen i dina AirPods när de är anslutna till en Mac.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.