Android P släpps den 20 augusti – räkna inte med Pixel 3 eller Pixel 3 XL

Android Logo 950 x 500

Android P släpps den 20 augusti. Om du har en mobiltelefon som stöder den nya versionen så är det datumet du ska markera i kalendern – åtminstone om vi ska tro Evan Bless på Twitter.

Evan Bless är känd för sina tillförlitliga läckor av bland annat nya produkter. Den här gången är det dock ingen ny telefon, dator eller spelkonsol som han nämner; utan datumet när Android P ska släppas.

Google har varit förvånansvärt tysta om den framtida lanseringen, men om vi ska lägga vår tilltro till Evan Bless så är det 20 augusti som gäller. Och samtidigt kommer vi sannolikt få veta vad ”P” betyder.

En detalj som gör att den 20 augusti känns trovärdig är faktumet att Android Oreo släpptes den 21 augusti förra året. Om Google håller sig inom samma tidsram även i år så lär Evan Bless vara helt rätt på det.

Har du en Google Nexus- eller Pixel-telefon med officiellt stöd för Android P kan du räkna med att uppdateringen börjar rullar ut det datumet. Exakt när din telefon får Android P är däremot oklart eftersom det kan ta dagar eller veckor för vissa utrullningar att nå samtliga enheter.


Om du däremot har en Android-telefon från exempelvis Samsung, Huawei eller Sony – ja då kan det dröja flera månader innan du får en uppdatering.

Men vad om efterlängtade Pixel 3 och Pixel 3 XL? Sannerligen måste väl de släppas samtidigt med Android?

Nej. Enligt de uppgifter som finns idag är det inte troligt att Google släpper någon ny hårdvara den 20 augusti. Däremot lär du få vänta till september månad när Google brukar hålla sina stora lanseringar.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.