Android One till fler länder när Google breddar

Android Logo


Android One till fler marknader

Serien som man först rapporterade skulle ha nästa generations premiummodeller visade sig istället vara något helt annat. Fokus ligger snarare på de absolut billigaste modellerna i klassen och lansering har endast varit i Indien samt England.

Nu verkar det som att Google öppnar upp för ytterligare tre marknader, men om du hade hoppats på att få köpa en telefon innan årsskiftet så är det till att tänka om. Det är nämligen Bangladesh, Nepal och Sri Lanka som nu får Android One.

Tre nya länder

Inom de närmaste veckorna kommer serien att börja säljas i de tre länderna. Tillverkarna som är med på tåget är bland annat Micromax, Karbonn och Spice. Känner du inte till namnen så är det inte konstigt då deras telefoner bara går att köpa i Asien.

Marknaden för budgettelefoner är supertuff just nu och alla tillverkarna slåss för att få behålla sina marknadsandelar. Samsung släpper Galaxy J1, Google kör på med Android One och alla andra ser ut att prispressa allt vad det går – även Microsoft med Windows Phone är med.


Motorola G 2

Skulle jag göra en rekommendation så ska man undvika Android One och gå på något dyrare än så. Det är absolut bättre i det här fallet att tänka några extra hundralappar och få en upplevelse därefter. Motorola G 2 kostar närmare 1 600 kronor och uppåt, där har jag lagt mina kronor idag om jag skulle få välja.

Även Motorola Moto E är värd att titta närmare på om man vill gå ner lite i pris. Närmare tusenlappen får man betala då och det här är, trots sin prislapp, en hyllad telefon för vad man får.

Vilken telefon i budget- eller mellanklassen skulle du rekommendera?