Lösning: Krånglande inloggning i WordPress med Google Chrome


Wordpress logo

WordPress & Google Chrome

Att försöka logga in på min blogg med Google Chrome är en minst sagt frustrerande upplevelse. Varje gång inloggningssidan visas (wp-login.php) försöker Chrome automatiskt fylla i både användare och lösenord, vilket så också ser ut att ske. Men när WordPress sen försöker logga in så meddelas att det inte finns något ifyllt lösenord.

Efter lite efterforskning på internet hittade jag en enkel men praktisk lösning som fungerar tills utvecklarna bakom WordPress gör en officiell buggfix. Genom att lägga till några rader med kod i filen functions.php kan man gå runt problemet och ifyllnaden i Chrome fungerar som den ska.

Här är koden som du ska lägga till:

add_action(”login_form”, ”kill_wp_attempt_focus”);
function kill_wp_attempt_focus() {
global $error;
$error = TRUE;
}

Det tar bara några minuter att lägga till koden – så här gör du.


Functions.php

Logga in på din WordPress-sida och gå till redigeraren. Öppna filen functions.php och klistra in koden ovan. Gör det längst ner under allt annat, spara filen och logga ut från WordPress.

När du sedan försöker logga in igen och Google Chrome har fyllt i de sparade fälten så kommer du inte att få något felmeddelande igen. Du loggas in och behöver inte längre irriteras över ”buggen” i WordPress.

Om du vill läsa om hur det hela fungerar, vilket jag alltid rekommenderar att man gör, så kan du hitta källan till hacket här.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.