Snabba upp Google Chrome till Android – enkelt knep!

Google Chrome

Snabba upp Chrome i din Android-telefon

Genom att ge Chrome åtkomst till mer internminne så kan man enkelt göra webbläsaren märkbart snabbare. Det handlar inte om att webbsajter laddar snabbare till telefonen utan snarare att allt flyter på bättre i hanteringen när man surfar runt.

För att få en bättre Google Chrome behöver du bara ändra ett litet värde i inställningarna och så här gör du.

Starta Google Chrome och skriv följande i adressraden:

chrome://flags/#max-tiles-for-interest-area

Om du inte har ändrat här tidigare så kommer värdet att vara ”Standard”, vilket i praktiken betyder ”128”.

Har du en telefon med mycket internminne, 2 GB eller mer, så väljer du istället ”512” och startar sedan om Chrome. Har du mindre minne så börjar du med ”256”. Ingen fara, du lär märka skillnad oavsett vilken du väljer.

När du har gjort ändringarna och testat – märkte du någon skillnad? Skriv gärna en kommentar och berätta.

Ett bonustips är att man även kan aktivera funktionen ”SPDY/4” för än mer prestanda. Notera dock att det här inte är någon superlösning och det kan blir problem på vissa sidor. Testa gärna, du kan alltid återställa inställningarna med ett knapptryck på sidan ”chrome://”.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.