Nintendos nya konsol har AMD-kretsar


Nintendo Logo

AMD i nästa Nintendo-konsol

AMD har haft ordentligt med flyt hos konsoltillverkarna. Företagets SoC-kretsar finns i fem av sex konsoler som fortfarande är aktuella på marknaden – och ska man tro de senaste ryktena så kommer AMD även att finnas i nästa stora lansering från Nintendo.

Redan finner vi AMD i Xbox 360, Xbox One, Playstation 4, Nintendo Wii och Wii U. Det är bara Playstation 3 som är företagets svarta får då SoC-kretsen i denna konsol utvecklades för Sony i samarbete med konkurrenten Nvidia.

När Nintendo nu utvecklar nästa stora konsol så är AMD åter med i planerna. Med både Xbox One och Playstation 4 fick Microsoft och Sony rejält med kritik för att processorn var för svag och tekniken är redan flera år gammal i de senaste konsolerna.

Wii U en besvikelse

Nintendo Wii U

Om AMD och Nintendo tänker göra rätt med nya konsolen återstår att se, men det vore helt klart önskvärt – för att inte tala om helt rätt om bara priset blir bra. Kan Nintendo säger till marknaden att man tänker prestanda där man inte tidigare gjort det kan speljätten och alla gamers se fram emot en riktigt spännande framtid, eller vad tror ni?

När Nintendo Wii U presenterades var det nog många som förundrades över konsolens SoC-krets. En trekärnig IBM-processor med ackompanjerande grafikkrets som knappt nådde upp till den i Xbox 360. En pinsam lansering som slog tillbaka mot Nintendo genom dålig försäljning.

Om nästa konsol kan lyfta Nintendo till sina forna glansdagar, ja det återstår att se.