Android 5.0.2 nu släppt för Nexus 7

Asus Nexus 7


Android 5.0.2 nu släppt

Google har skickat ut Android 5.0.2 till den första Nexus 7-modellen.

Precis som versionsnumret antyder så rör det sig om en mindre uppdatering med få nyheter, men de som följer är helt klart välkomna. Främst rör det sig om buggfixar där bland annat problem med lagringsutrymmet och alarm har fått lösningar.

Eftersom Nexus 7 från 2012 är den enda produkten i serien som inte har fått Android 5.0.1 så går ryktet om att den inte heller kommer att få denna. Istället tror man att Nexus 7-modellen blir den enda som får Android 5.0.2 och att det istället kommer en 5.0.3 för alla senare.

Google har sen tidigare släppt Nexus 9 och att köpa den första modellen av Nexus 7 är absolut inte att rekommendera. Den plattan är helt enkelt för långsam med sin Nvidia Tegra 3-processor och inte minst med Lollipop som inte gör saken bättre. Stanna istället med Android 4.4.4 om uppdateringen inte redan gjorts.


Läs mer om Google Nexus 9 och se om den är något för dig.

Android 5.1 i februari

Android Logo

Redan i februari nästa år väntas en större uppdatering släppas i form av Android 5.1.

Här är pratar vi om rejält med förbättringar där bland annat bättre minneshantering (högst välkommet!), ökad systemstabilitet, optimerad batterihantering och mycket mer. En annan sak som är fixad ska vara buggen som stänger ner bakgrundsappar helt utan förvarning. Listan är lång, men här var åtminstone några av dem för er.

Medan vi väntar på Android 5.1 så kan kort nämnas att de stora tillverkarna nu börjat få ut uppdateringen med Android 5.0 ”Lollipop” till flera av sina enheter. Motorola, LG och Samsung är i full gång medan flera andra är i startgroparna.