Android och Chrome OS kan slås ihop till ett operativsystem

Android Logo 950 x 500

Android och Chrome OS kan slås ihop till ett sammanslaget operativsystem. Det är de senaste uppgifterna inför Googles stora evenemang den 4 oktober.


Kodnamnet för operativsystemet påstås vara Andromeda och kanske kan vi få se en demonstration i oktober. Google har kommentera ryktet med att de aldrig kommenterar rykten. Vilket är motsägelsefullt men okej, vi förstår dem.

Andromeda, om ryktet är sant, kan ändra hur vi arbetar med mobiltelefoner, surfplattor, tv-apparater och datorer i framtiden. Ett stort nätverk av enheter i symbios med varandra, något Microsoft har eftersträvat med Windows men aldrig lyckats med.

Lägg till att Google kan vara på gång att släppa flera smarta produkter för hemmet. Så som en router kallad Google Wifi med tillhörande signalförstärkare som kan placeras runt om i hemmet. Lägg till Google Home som kan bli en konkurrent till Amazon Echo och Chromecast Ultra för strömmad video i 4K.


Lästips: Chromecast Ultra — stöd för 4K-upplösning och HDRDet här kan blir en riktigt spännande höst för Google. Och våra svenska hem. Om produkterna som visas upp i oktober är funktionsrika, prisvärda och kapabla att stå emot konkurrenterna på marknaden — då kan det här bli riktigt bra för de som satsar fullt ut med Google.

För de som bara satsar halvhjärtat på Google och företagets tjänster kommer det inte vara lika självklara val. Bästa vägen om man bara vill ha exempelvis Chromecast Ultra, Google Wifi eller Google Home är att fortsätta med resten av utbudet. Eller helt välja bort Googles alternativ.

Skulle du kunna tänka dig att köpa en router av Google? Annonsernas mästare och ett företag som lever på att analysera information?