Android L – nu även för Nexus 4, Nexus 7 (2012) & Nexus 10

android-logo

Android L bör främst användas med Nexus 5 och Nexus 7 2013 – men det hindrar ingen från att installera nya versionen på de äldre Nexus-modellerna.

Google har nämligen släppt filer med uppdateringen även för Nexus 4, Nexus 7 2012 och Nexus 10. Något som kan vara en indikation på att även dessa enheter får Android L när den färdiga versionen släpps.

Inte helt oväntat så fortsätter Galaxy Nexus att stanna ute i kylan, men med tanke på att den modellen är från sena 2011 så är det nog ingen som blir förvånad.

Då Mountain View-företaget sen tidigare har lovat att släppa uppdateringar för enheter upp till 18 månader efter lansering så borde varken Nexus 4, Nexus 7 2012 eller Nexus 10 vara aktuella för Android L.

Kan det vara så att Google tänker släppa nya versionen till dessa ”gamla” enheter trots allt?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.