Android 9.0 ”Pie” släppt till Sony Xperia XZ2 & XZ Compact

sony-xperia-xz2

Om du har en Sony Xperia XZ2 eller Xperia XZ Compact så får du snart Android 9.0 ”Pie” till din telefon. Enligt uppgift har den japanska företagsjätten äntligen börjat rulla ut uppdateringen med nya Android-versionen.


Filstorleken på uppdateringen är 1 059 MB. När du har uppdaterat din mobiltelefon kommer den att ha versionen 52.0.A.3.27 med de senaste säkerhetsfixarna från Google (från 1 oktober 2018).

Uppdateringen till Android 9.0 ”Pie” kan installeras utan att dina filer eller inställningar påverkas. Det är dock rekommenderat att du säkerhetskopierar alla viktiga filer om något skulle gå fel.

Du bör också vara medveten om att uppdateringen inte går att ta bort i efterhand. Har du installerat Android 9.0 så sitter du fast med den versionen, och kan inte gå tillbaka till Android 8.1. Så tänk efter två gånger innan du tar steget.

Första uppdateringen till Sony Xperia XZ3

Samtidigt som Android 9.0 äntligen släpps till fjolårets Xperia XZ2 och Xperia XZ2 Compact så får nya XZ3-modellen sin första uppdatering.


Det är en betydligt mindre uppdatering med de senaste säkerhetsfixarna från Google, och filstorleken är 487 MB. I skrivande stund är det oklart vilka andra förbättringar och nyheter som Sony har implementerat. Det är sannolikt mer än bara säkerhetfixar med tanke på storleken.

Har du uppdaterat din Sony Xperia XZ3? Har du upptäckt några förändringar, eller läst om andra som hittat nyheter? Skriv en kommentar och berätta!