Android 4.4.2 löser SMS-sårbarheten i Nexus

android-logo

Android 4.4.2 är den i skrivande stund senaste versionen av Googles populära plattformen och även den version som äntligen täpper igen SMS-sårbarheten i de befintliga Nexus-enheterna.

Vad denna sårbarhet kunde göra var att tvinga en enhet till omstart om man bara skickade tillräckligt många SMS av typen Flash SMS. Detta kunde även leda till att berörda enheter tappade mobilnätet tills en omstart gjordes.

Att Google snabbt släppte en uppdatering är välkommet så nu är det bara att avvakta tills den dyker upp via OTA. Den som vill kan även installera versionen manuellt, men rekommenderat är att vänta tills den visas i telefon eller surfplatta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.