Gmail till Android uppdaterad – kan nu skicka alla filtyper

google-gmail-logo

Google har nyligen uppdaterat Gmail-appen till Android och därmed släppt version 4.7 till de hundratals miljoner användarna världen över. Med den nya versionen följer ett antal efterlängtade ändringar som många hoppats på.

Bland annat kan man nu skicka bifogade dokument av typerna PDF, ZIP och olika dokumentvarianter. Tidigare har det bara varit möjligt att skicka bild- och videoformat – men detta har alltså ändrats med version 4.7.

Vidare går det nu att skapa autosvar, något som tidigare bara gick i webbläsareversionen på datorn. Den som har en telefon med Android 4.4 ”KitKat” kan nu även skriva ut via den inbyggda skrivarfunktionen i Android.

Gmail v4.7 till Android rullas i skrivande stund ut på alla marknader, så den syns snart även i din telefon.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.