Google Sheets har blivit snabbare och kraftfullare med ny uppdatering

google-logo

Google Sheets har fått en stor uppdatering som gör att man kan arbeta utan internetanslutning och hela tjänsten har nu blivit betydligt snabbare med en mängd prestandaoptimeringar som grund.

Förutom att Sheets nu kan hantera större mängd data utan att påverka datorn nämnvärt så går det nu att använda i princip hur många rader och kolumner som helst utan begränsningar. Det går även att markera betydligt mer information än tidigare.

Vidare kan nämnas att Google har lagt in förbättrade filtermöjligheter och även utökat beräkningsfunktionen som nu fått ännu fler möjligheter. Man har även inkluderat en ny hjälpfunktion som berättar för användaren om felaktiga beräkningar och dylikt – perfekt för nybörjare och de som arbetar med riktigt stora och avancerade filer.

Det finns mycket att hämta i nya Google Sheets men mycket återstår att lägga till. Google är öppna med att en del funktioner ännu inte går att använda med nya funktionen, i skrivande stund kan exempelvis nämnas att API:er inte kan använas. Räkna dock med att de läggs till i framtiden.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.