Ubuntu Touch i okänd smartphone nästa år

ubuntu-touch.jpg

Ubuntu Touch släpps till smartphones under nästa år och först ut är en ännu okänd tillverkare som skrivit avtal med Canonical. Mark Shuttleworth som är den största drivkraften kring Ubuntu har redan försökt att ta fram en egen smartphone med namnet Ubuntu Edge – en modell som skulle finansieras med hjälp av ett Kickstarter-projekt men som inte nådde riktigt ända fram.


I en intervju med Cnet bekräftade Shuttleworth att man har signerat ett avtal med en tillverkare, något som tar Ubuntu Touch från att vara ett projekt till något mycket större. Det som gör det ännu mer intressant är att Canonical nu lär öka ansträngningarna för att ta plattformen bortom vad det är idag – komplett med uppdateringar, support och allt annat som hör därtill.

Nu återstår att se vilken tillverkare som har avtal med Canonical, hur specifikationerna ser ut och vilka länder som faktiskt får ta del av modellen.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.