Annons

Startmenyn åter till Windows med nästa version

microsoft-windows-logo-2013

Äntligen verkar det som att vi kan få tillbaka den traditionella startmenyn i Windows. Enligt uppgifter från bloggaren Paul Thurrott kan Microsoft införa startmenyn redan till Windows 8.2 och kodnamnet för den nya versionen är Threshold – ett namn som dock inte är officiellt bekräftat.

En annan nyhet som är riktigt positiv är att man ska kunna köra Windows-applikationer för det som tidigare kallades Metro-gränssnittet i separata fönster på skrivbordet. Även det en riktigt välkommen och uppskattad nyhet som jag verkligen hoppas kommer riktigt snart.

Vidare har Microsoft låtit meddela att Windows 7 fortsätter att säljas trots att Windows 8 och Windows 8.1 är släppta. Det betyder att efterfrågan är fortsatt stor och att startmenyn som väntas komma i Windows 8.2 kan vara ett sätt för Microsoft att locka över fler företag och privatkunder.

 

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.